Начин на приготвяне
Едно пакетче пудинг Ванилия предварително разтваряме с 1 чашка от прясното мляко и захарта, да няма бучки.
На огъня се слага тенджерка с незалепващо покритие, в която се слага останалото мляко, и се сгорещява.
Пудингът се добавя при непрекъснато бъркане и се оттегля, когато се сгъсти и стане хубав гладък крем.
Разливаме го в подходящи чаши, без да ги пълним до горе. Кремът се оставя се да се поохлади в чашите.
Щом е изстинал пудингът, на този етап във всяка чаша сипваме по една супена лъжица замразени плодове.
Заквасената сметана я разбъркваме да стане гладка, заедно с три лъжици желираща захар, добавяме и ванилията.
Върху плодовете в чашите се сипва от сметаната, като я разпределяме по равно.
Плодовият крем се украсява по желание. Тук е с половинка бишкота Савоярди и по една супена лъжица плодове.
Кремът с плодове и заквасена сметана е страхотен за гости.
Коментари