Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер едно по едно. При непрекъснато бъркане изсипете сока от 1 портокал. Постепенно добавете и брашното с бакпулвера.
Готовата смес изсипете в леко намазнена тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 мин. Готовия блат оставете да изстине и прехвърлете в по-голяма чиния или поднос.
Направете захарния сироп, като към заврялата вода добавите захарта, ванилията и кората от портокал. Охладеното реване нарежете на парчета и залейте с горещия сироп.
За крема разтопете шоколада на водна баня. Сметаната разбъркайте с пудрата захар и при енергично разбъркване с тел добавете към шоколада. Накрая прибавете ванилията. Изстиналото реване гарнирайте с готовия крем.
Забележка: Останалият крем може да разпределите в купички или да го използвате за направата на торта.