Начин на приготвяне
За блата:
Орехите, захарта, брашното се объркват на сухо. После се добавя разбитите на пяна белтъци с размекнатото масло.
Полученото тесто се разделя на 3 части. Платките за тортата Гараш се пекат в намазнени тава с пегаментова хартия. Фурната е предварително загрята на 250 градуса.
Ако платките започнат да се надуват по време на печене, се набождат с вилица. Трябва да се знае, че платите се изпичат много бързо и трябва да се внимава да не изгорят.
За крема:
Продуктите се поставят в тенджера върху слабо загрят котлон - трябва да бъде включен по време на бъркането.
Кремът се бърка около 5-10 мин. Масло се разбива с 2 с.л. пудра захар и се прибавя жълтък по жълтък към изстиналия крем, като се бърка с миксер непрекъснато.
Платките се сиропират с уиски и се мажат с шоколадовия крем. Тортата се сортира със смлени орехи.
Страхотен вкус има тази празнична торта Гараш с крем. Торта за ценители на сладкото :)