Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме пилешките филета на едри кубчета. Подправяме ги със сол и черен пипер. Обелваме, измиваме и нарязваме една глава лук на ситно. Вземаме подходящ тиган и изпържваме в малко мазнина лука с пилешкото месо.
Разбъркваме постоянно докато месните късчета побелеят изцяло и лука омекне, след което добавяме куркума и разбъркваме. След 1 минута добавяме 1/2 ч. чаша топла вода и след две минути 200 мл готварска сметана. Оставяме ястието да поври около 6 минути.
По същото време разрязваме измития ананас на две половини, които са с лек наклон. Издълбаваме ги добре, като внимаваме да не пробием тяхното дъно. Пълним издълбаните ананаси с готовото пилешко ястие. За украса на ананасовите кошнички използваме част от листата на плода.