Торта Къртичина

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Торта Къртичина
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Искате ли да знаете защо тортата носи това интересно име или предпочитате да ви отрежем второ парче от нея"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ЗА КРЕМА
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • шоколад - 1 бр.
  • банани - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Изпечения блат се охлажда напълно, издълбава се като се оставя борд отстрани и тънък пласт по дъното. Издълбаният блат се стрива на трохи.

Сметаната се разбива и към нея се добавя стопения на водна баня шоколад. Сиропа се приготвя като в тенджерка се смесват водата и захарта, оставя се да ври пет минути.

Блатът се сиропира, подреждат се бананите в издълбаната част, върху тях се сипва сметаната. Отгоре тортата се покрива с трохите от блата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: