Начин на приготвяне
За блата яйцата се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Изпечения блат се охлажда напълно, издълбава се като се оставя борд отстрани и тънък пласт по дъното. Издълбаният блат се стрива на трохи.
Сметаната се разбива и към нея се добавя стопения на водна баня шоколад. Сиропа се приготвя като в тенджерка се смесват водата и захарта, оставя се да ври пет минути.
Блатът се сиропира, подреждат се бананите в издълбаната част, върху тях се сипва сметаната. Отгоре тортата се покрива с трохите от блата.