Евтин десерт от тиква

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
11
49
14
64
30/03/2012
"Десерт с мек и нежен вкус, който обичаме да приготвяме в сезона на тиквите!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 498
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме тиква тип цигулка, обелваме кората, нарязваме на дебели шайби около 2 см и изпичаме във фурна със захар или мед.

Вече изпечените шайби тиква внимателно поставяме в индивидуални чинийки за торта по 2 броя.

Предварително разбиваме белтъци на гъст сняг със захар и към разбитите белтъци на края прибавяме канела на вкус. Разбъркваме внимателно за да не спаднат белтъците.

Върху индивидуално поставените парчета тиква със шприц или лъжица слагаме от белтъчния или сметановия крем и от горе поръсваме с накълцани орехи.

Рейтинг

5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
kebap4eto
kebap4eto
21.12.2013 17:16
Вкусна ли е?
0
0
Пипи
Пипи
31.03.2012 09:13
Вкусна рецепта!А как ухае!!Невероятно......
0
1