Чорба от патица

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Чорба от патица1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 кг крила, бутчета
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • целина - 1/2 глава
  • праз - 1/3 стрък
  • картофи - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 150 г
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешкото и го сложете да се свари добре в 2 литра вода.

След това прецедете бульона и отделете месото от кокалите.

Върнете на котлона, като добавите ситно нарязаните зеленчуци.

Оставете да ври около 30 минути и добавете подправки на вкус.

Снемете от котлона готовата чорба от патица и застройте с разбитите яйце и кисело мляко.

Добавете накълцан магданоз и поднесете с парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: