Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Хрупкав паниран патладжан

Хрупкав паниран патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Хрупкав паниран патладжан
Снимка: Ваня Георгиева
5 / 6
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гледаме този хрупкав патладжан и отсега си знаем, че бирата хич няма да ни стигне Ще го пазите ли, докато отидем да още"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. (средно големи)
  • яйца - 3 бр.
  • панировка - 1 пакет суха
  • брашно
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате патладжана по дължина, осолявате го и оставяте да му излезе черната вода, след което го изцеждате хубаво.

Разбивате яйцата и започвате да го панирате като първо потапяте всяко парче в брашно, изтупвате хубаво да падне излишното и потапяте в яйцата и накрая обилно овалвате в сухата панировка.

Пържите в загрято олио до златисто. Хрупкавият паниран патладжан е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: