Начин на приготвяне
Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. С щипка сол разбивате белтъците на пухкав сняг. В купата с жълтъците добавяте захарта и разбивате на гъст крем.
Добавяте последователно прясното мляко, портокаловия сок, настърганите портокалови корички и ванилената захар.
Прибавяте предварително смесените грис и смесените брашно и бакпулвер. До тук всичко разбивате с миксер.
Прибавяте разбитите белтъци към сместа и с шпатула бавно и внимателно разбърквате докато двете смеси се обединят в пухкава смес.
Сипвате сместа в предварително намазана с меко масло правоъгълна тава. Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Оставяте блата да се охлади.
Приготвяте си сиропа, като обединявате всички съставки за него. Варите 5 минути след завирането му.
Заливате, с помощта на черпак равномерно с горещия сироп. Завивате тавата с фолио и така докато се охлади.
Поръсвате реването с кокосови стърготини.
Супер реването е готово.