Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пита с накълцано телешко месо

Пита с накълцано телешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пита с накълцано телешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10 порции
"Задушено телешко в топла ароматна питка - какво да иска повече човек?"

Необходими Продукти

  • за питата
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 15 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • телешко месо - 500 г
  • олио - 50 мл
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • зелени чушки - - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката:

Нарязваме месото на ситно и го запържваме в сгорещено олио заедно с нарязания на ситно лук и чушките. Добавяме черния и червения пипер и солта и разбъркваме много добре. Добавяме настърганите на ситно ренде домати, маслото и магданоза и оставяме да се готви на слаб огън, докато течността изври, но не напълно.

Приготвяне на питата:

В тенджера изсипваме млякото и водата и ги затопляме. След това добавяме предварително разтворената в малко вода мая, заедно със захарта и солта. Разбъркваме добре и слагаме маслото и пресятото брашно. Замесваме средно меко тесто.

Покриваме го и го оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си. След като втаса го замесваме още веднъж и го оставяме да почине за 10 мин.

Поръсваме го с брашно и го разточваме на кръг с диаметър 35-40 см. Слагаме го предварително намазнена тава, като завиваме краищата на коричка. Намазваме го с масло и оставяме около 30 мин на топло да втаса отново.

Слагаме плънката върху тестото и печем в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina Simova
Veselina Simova
Ястието е много вкусно и си заслужава да се опита!
27.11.2018 19:19