Гофрети с масло

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-7
"За да станат хрупкави гофретите, не бива да жалите маслото - и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 300 г
  • брашно - 500 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за украса
  • пудра захар
  • сладко - или плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, прибавят се яйцата, захарта и ванилията и се разбива хубаво.

Добавя се водата и брашното и хубаво се разбърква да стане хомогенна смес, не много рядка.

Тук обикновено опитвам сместа дали ми е достатъчно сладка, ако не е може да добавите пудра захар и пак да разбъркате. От готовата смес се взима с лъжица и се изсипва в предварително загрят гофретник.

Не е необходимо гофретника да се намазва с мазнина, готовите гофрети се отлепят без проблем заради маслото в тях.

За изпичането на всяка гофрета е необходимо около 5-6 мин. Украсявате по вкус, но и без да им се добавя нещо са достатъчно вкусни и хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: