Начин на приготвяне
Нарязваме кромида на ситно, целина и заедно с настъргания морков ги запържваме в мазнина.
Добавяме почистените и измити чревца и доливаме прясното мляко. Овкусяваме със сол на вкус и оставяме да се сварят чревцата. След като са сварени чревцата, ги изваждаме и нарязваме на малки парченца.
Връщаме нарязаните чревца в бульона и прибавяме фидето. Когато фидето е сварено, в купичка запържваме маслото и червения пипер и на тънка струйка прибавяме към бульона.
В купичка разбиваме яйцето с 3-4 капки оцет и малко сол и на тънка струйка прибавяме към охладената супа.
Готовата агнешка супа поръсваме с черен пипер! Добър апетит!
Супата от агнешки чревца с прясно мляко е много вкусна.