Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Шарлота с ябълки и извара

Шарлота с ябълки и извара

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Шарлота с ябълки и извара
Снимка: Мария Симова
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сладкиш за ценители"

Необходими Продукти

  • за кекса
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 160 г
  • ябълки - 4 бр.
  • за плънка
  • извара - 350 г
  • краве масло - 50 г
  • захар - 80 г
  • захар - 1 пак. ванилена
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате с миксер яйцата със захарта за 5 минути. Постепенно добавяте брашното и разбърквате добре с шпатула.

Отделно за плънката разбивате мекото масло със захарта и ваниловата захар.

Добавяте изварата и разбивате с миксер до еднородна смес.

Почистените ябълки нарежете на тънки филийки .С меко масло намажете тава с размери 22 см и подредете плътно на един ред ябълкови резени.

Върху тях сипвате половината кексова смес. Отгоре разпределяте плънката от извара и завършвате с останалата кексова смес.

Подреждате останалите ябълкови резени и посипвате канелата равномерно.

Печете ябълковия сладкиш за около 1 час в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Поръсвате леко с пудра захар.

Шарлотата с ябълки и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: