Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с извара и ябълки

Кифлички с извара и ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кифлички с извара и ябълки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 11 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изварата, олиото, яйцата, солта, бакпулвера и брашното се замесва тесто. Оставя се в хладилника.

Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Водата, захарта и маслото се смесват и се прави гъст карамел. Добавят се ябълките и се разбърква. Загрява се още 3 минути и се сваля от котлона.

Тестото се разточва и се изрязват кръгове, върху които се слага от охладената плънка и се поръсват с канела. Ръбовете на тестото се защипват и кифличките се нареждат в тава, постлана с хартия за печене.

Кифличките се намазват с мляко. Пекат се 30 минути на 180 градуса. Вадят се и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
така ги правя и аз или ябълки и извара или вишни със сирене, но стават изключително вкусни
08.05.2016 08:28
1