Начин на приготвяне
В купа разбивате с миксер яйцата със захарта за 5 минути. Постепенно добавяте брашното и разбърквате добре с шпатула.
Отделно за плънката разбивате мекото масло със захарта и ваниловата захар.
Добавяте изварата и разбивате с миксер до еднородна смес.
Почистените ябълки нарежете на тънки филийки .С меко масло намажете тава с размери 22 см и подредете плътно на един ред ябълкови резени.
Върху тях сипвате половината кексова смес. Отгоре разпределяте плънката от извара и завършвате с останалата кексова смес.
Подреждате останалите ябълкови резени и посипвате канелата равномерно.
Печете ябълковия сладкиш за около 1 час в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Поръсвате леко с пудра захар.
Шарлотата с ябълки и извара е готова.