Начин на приготвяне
Почистете картофите, моркова и лука и ги сварете в подсолена вода.
Пасирайте зеленчуците с пасатор или кухненски робот до получаването на еднородна смес, оставете водата, в която са врели зеленчуците настрани.
Добавете маслото, прясното мляко и около 500 мл от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 - 6 минути.
За крутоните:
Нарежете филиите хляб на кубчета. Сложете хартия за печене в тавата и изсипете хлебните кубчета, поръдени със олиото.
Печете за около 6-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване.
Готовата крем супа поръсете със магданоз и сервирайте с крутони. Страхотна картофена супа се получи.
Картофената крем супа с хлебни крутони е готова.