Начин на приготвяне
Каймата се слага в подходяща купа и към него се рендосва лука и се натрошава хляба. Чуква се яйцето, поръсва се с черен пипер, кимион и сол. Добавя се содата и се залива с газираната вода. Всичко това се омесва добре и се оставя да престои за 30 минути.
През това време картофите се режат на филийки и се запържват в олио. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пържат се за около 15 минути. И се прехвърлят в подходяща тава, отцедени от мазнината.
Кашкавалът се реже на ивици, широки и дебели около 1 пръст. От починалата кайма се оформят кюфтета, които се поставят върху леко намазнена хартия за готвене.
Покриват се отново с хартия за готвене и се разточват на тънка кора. Махa се горната хартия. Върху всяко разточено кюфте се слага кашкавал и се увива на руло. Дооформя се във вид на кебапче.
Нареждат се върху запържените картофи. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. През това време в тиган се разтопява масло и се изсипва доматеният сок.
Овкусява се с черен и червен пипер, и сол. Оставя се да покъкри, докато леко се сгъсти.
Готовите кюфтета се изкарват от фурната и се заливат с доматения сос.