Начин на приготвяне
В тенджера се сипва 750 мл вода и 400 г захар и се слага да заври. Портокалите се измиват и се нарязват с кората на много тънки филийки. Пускат се във врящия сироп, като се оставят да врят на слаб огън 2 часа, след което се изваждат. Оставят се да изстинат и престояват една нощ, да се отцедят.
На огъня се поставя 1 ч. вода и 100 г захар да заврат. Плучения сироп се оставя да изстине и ароматизира с ликьора. Сметаната се разбива с миксера с 2 с.л. мляко, пудра захар и ванилия, за да се получи крем. Най- хубавите кръгчета се оставят, а другите се нарязват по-малки парченца и се смесват с нишестения крем.
Прибавя се сметановият крем. Готовият блат се поставя в тортена чиния, разрязва се на два блата, които се напояват с портокаловия сироп и се слепват с крема.
Целият сладкиш се намазва с крем, върху който се нареждат кръгчета от портокалите. Отгоре може да се украси с капки от малиново желе, за малко цвят.