Шарлота с портокалов сироп

ПолинаПолина
Новак
116812
Шарлота с портокалов сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Само ако можехте да усетите аромата на тази торта, щяхте да разберете защо толкова много хора я обожават"

Необходими Продукти

  • готов блат - 1 бр.
  • портокали - 3 бр. с тънка кора
  • захар - 500 г
  • нишесте - 200 г крем
  • сметана - 175 г
  • мляко - с.л.
  • портокалов ликьор - 1 ч.ч.
  • желе от малини
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва 750 мл вода и 400 г захар и се слага да заври. Портокалите се измиват и се нарязват с кората на много тънки филийки. Пускат се във врящия сироп, като се оставят да врят на слаб огън 2 часа, след което се изваждат. Оставят се да изстинат и престояват една нощ, да се отцедят.

На огъня се поставя 1 ч. вода и 100 г захар да заврат. Плучения сироп се оставя да изстине и ароматизира с ликьора. Сметаната се разбива с миксера с 2 с.л. мляко, пудра захар и ванилия, за да се получи крем. Най- хубавите кръгчета се оставят, а другите се нарязват по-малки парченца и се смесват с нишестения крем.

Прибавя се сметановият крем. Готовият блат се поставя в тортена чиния, разрязва се на два блата, които се напояват с портокаловия сироп и се слепват с крема.

Целият сладкиш се намазва с крем, върху който се нареждат кръгчета от портокалите. Отгоре може да се украси с капки от малиново желе, за малко цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: