Начин на приготвяне
Настържете морковите. Разбийте яйцата с захарта. Добавете олиото. Смесете кисело мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйчената база.
Сипете брашното на етапи, предварително смесено с бакпулвера. Овкусете с щипка канела и разбъркайте. Добавете морковите и орехите.
Прехвърлете сместа за кейка в подходяща форма и изпечете на 170°C градуса за 50 мин.
За да приготвите портокаловия сироп, смесете на котлона захарта и сока от портокал. Добавете вътре супена лъжица олио. Прибавите корите от плода, нарязани на фини лентички. Оставете сместа да се редуцира.
За глазурата смесете крема сиренето и пудрата захар.
Охладете изпечения морковен кейк, намажете го с глазурата и залейте с портокаловия сироп.