Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хайвер»Хайвер от печени зеленчуци

Хайвер от печени зеленчуци

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931516971
Хайвер от печени зеленчуци1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"И на филийка е вкусен, и за сос става. А опитахте ли го като дип?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • червена чушка - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хляб - няколко филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме всички зеленчуци, слагаме в тава и ги пъхаме в фурната на 200 градуса да се пекат, а моркова го слагаме да се свари хубаво на котлона. Когато започнат да потъмняват отгоре, ги махаме.

Слагаме ги в найлонов плик с малко сол и ги оставяме около 20 мин да се задушат за да се белят по лесно.

След това ги обелете внимателно и ги нарязваме на парчета, без значение дали са малки или големи - нали ще се пасират.

Лука нарязваме на много ситно и го слагаме с малко олио на котлона да се запържи за около 3-4 мин.

Изсипваме всичко в блендер, като добавим и черен пипер, червен пипер, сол и магданоз.

Пасираме много хубаво всичко.

След като сте готови, намажете на филия хляб и хапвайте.

Ако искате, може да го сипете в буркан и да го съхраните в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: