Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от печени чушки, червен лук и маслини

Салата от печени чушки, червен лук и маслини

Салата от печени чушки, червен лук и маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Прибирайте уискито! Това е салата за ракия, ясно?"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 буркан, печени
  • червен лук - 1 главичка
  • маслини - черни и зелени
  • лимони - 1 бр (изцеждате сока от 1/2)
  • зехтин
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените чушки от буркан се нарязват на парченца, а ако нямате пресните, се изпичат, обелват и изцеждат хубаво.

Нарязвате червения лук на ситно. Изцеждате сока от половин лимон, добавяте зехтина, малко оцет и сол.

Разбърквате много добре и разпределяте в чинии, като добавяте и маслините.

Чудна салата за ракия в студените зимните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Салатката е идеална не само за зиме, но и за лете. ;) Гарантирам. Благодаря Ванче.
11.07.2018 22:13
1
Покажи всички подкоментари