Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Месо с картофи и зеленчуци в гювеч

Месо с картофи и зеленчуци в гювеч

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
119721
Месо с картофи и зеленчуци в гювеч
Снимка: Sophie Zidarova
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
10
"Толкова лесно и толкова вкусно - ето така обичаме да готвим"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 350 грама печурки
  • пилешки гърди - 450 грама
  • свинско месо - 600 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • горчица
  • бира
  • червен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на едри кубчета. Слагаме в съд и поръсваме с подправки на вкус. Слагаме една лъжица горчица, маги сос и малко бира. Объркваме и оставяме така, докато приготвим зеленчуците.

Белим картофите и ги нарязваме. По същия начин и с морковите, чушките, лука и гъбите. Слагаме на дъното лука и после моркови, месо, картофи, пиперки и разбъркваме. Затваряме глинения съд и печем на бавен огън около 3-4 часа.

Препоръчвам от време на време да вдигате градусите и да проверявате ястието, за да могат по-бързо да се изпекат картофите.

След 4 часа ястието е в пълна готовност сервирате с чаша вино или бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И къри? Кошмарно е да се слага къри навсякъде, това е българско ястие, промяната на вкуса не го прави екзотично!
25.04.2023 21:34
Анонимен
Анонимен
При продуктите няма чушки, а после пише да се сложат и чушки. Вода слага ли се?
21.12.2022 13:08