Начин на приготвяне
Слагаме олиото в тенджера да се загрее. Измиваме месото. Използваме по мазничко, не сухо. Режем на парчета месото и го запържваме леко в горещото олио.
Режем лука на тънки ивички. Гъбите ги почистваме и ги режем по дължина на парченца. Почистваме морковите и ги режем на шайби. Пиперката я режем на малки парченца. Магданоза го режем на дребно.
Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко.
Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите. Объркваме всичко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Добавяме олио, ако е нужно. Наливаме в гювеча 2 ч.ч гореща вода и захлупваме с капака му. Печем в студена фурна на 180 градуса до готовност.
Като е готово, хапваме още топло с чаша вино.
Да ви е сладко!