Месно руло в зелев лист

Месно руло в зелев лист
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
4
"Баба ще ви покаже как се правят зелеви сарми, а вие покажете на баба си как се прави това супер вкусно месно руло в зелев лист"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. бонфиле (400 г)
  • топено сирене - 5 триъгълничета
  • кисели краставички - 4 бр.
  • моркови - 2 бр. средно големи
  • зелеви листа - 2 - 3 бр.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • майорана - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесваме подправките: майорана, куркума, къри и сол. Разрязваме бонфилето по дължина, но без да го разделяме на две части.

Поръсваме го обилно отдолу и отгоре със сместа от подправки (подправките ги слагаме преди начукването, за да се втрият хубаво в месото).

Начуква се съвсем леко през фолио, с тъпата страна на чукчето, защото е крехко. Трябва да се получи лист, с дебелина около 0.5 до 1.0 см.

Маха се фолиото и подреждаме по дължина на така получения лист топените сиренца, срязаните по дължина на две моркови и срязаните по дължина на две краставички.

Завива се на руло. Рулото после се завива в два или три големи зелеви листа, на които предварително за изрязани по-дебелите жилки. По дъното на глинен съд поставяне 3 дафинови листа, 2 зърна бахар и 2 с.л. олио.

Поставяме рулото и заливаме с още 3 с.л. олио. Сипва се 1 ч.ч. зелева чорба и 1 ч.ч. вода. Захлупва се и се слага във фурната, която се загрява на 200 градуса.

След 10 мин. се намалява на 100 градуса и се пече 6 часа. Добре е да се приготви вечерта и да се остави през нощта да се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: