Начин на приготвяне
В малка купа смесваме подправките: майорана, куркума, къри и сол. Разрязваме бонфилето по дължина, но без да го разделяме на две части.
Поръсваме го обилно отдолу и отгоре със сместа от подправки (подправките ги слагаме преди начукването, за да се втрият хубаво в месото).
Начуква се съвсем леко през фолио, с тъпата страна на чукчето, защото е крехко. Трябва да се получи лист, с дебелина около 0.5 до 1.0 см.
Маха се фолиото и подреждаме по дължина на така получения лист топените сиренца, срязаните по дължина на две моркови и срязаните по дължина на две краставички.
Завива се на руло. Рулото после се завива в два или три големи зелеви листа, на които предварително за изрязани по-дебелите жилки. По дъното на глинен съд поставяне 3 дафинови листа, 2 зърна бахар и 2 с.л. олио.
Поставяме рулото и заливаме с още 3 с.л. олио. Сипва се 1 ч.ч. зелева чорба и 1 ч.ч. вода. Захлупва се и се слага във фурната, която се загрява на 200 градуса.
След 10 мин. се намалява на 100 градуса и се пече 6 часа. Добре е да се приготви вечерта и да се остави през нощта да се пече.