Начин на приготвяне
Почистваме картофите, морковите и лука и ги кипваме в подсолена вода, докато омекнат.
Пасираме сварените зеленчуци с пасатор до получаване на еднородна смес.
Добавяме към получената смес маслото, прясното мляко и около половин литър от водата, където са врели зеленчуците, щипка чубрица сол на вкус и разбъркваме добре до хомогенна смес и връщаме за още 5 минути крем-супата на котлона.
Ще стане още по-вкусна, ако приготвим към нея ароматни хрупкави крутони.
Нарязваме 2-3 филии на малки кубчета, слагаме ги в тавичка поръсваме ги с подправки - риган сух босилек, шарена сол, мащерка сипваме 2 супени лъжици зехтин и разбъркваме добре. Печем крутоните 5-10 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса, докато станат златисти, добавяме в крем супата.