Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадово гато със сладолед

Шоколадово гато със сладолед

КалинаКалина
Новак
107336
Шоколадово гато със сладолед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Готови ли сте да ви пренесем в страната на най-невероятно вкусните сладкиши?"

Необходими Продукти

  • масло - за намазване
  • сладолед - 200 г
  • За кафявата смес
  • натурален шоколад - 60 г
  • масло - 70 г
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 22 г
  • брашно - 27 г
  • За бялата смес
  • бял шоколад - 60 г
  • масло - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 18 г
  • брашно - 22 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси - кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите.

Започваме с кафявата смес, като 20 г масло и кафявият шоколад се разтопяват на водна баня и се добавя олиото. През това време в купа разбиваме останалите продукти за кафявата смес до получаването на еднородна смес. Накрая прибавяме и разтопения шоколад и разбъркваме добре.

Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло. Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да редуваме до края.

Печем шоколадовото гато за 6-7 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: