Начин на приготвяне
В 100 милилитра топла водичка се разтваря половин кубче мая с 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Изчаква се около 10 минутки да се активира маята.
Отделно в друг по-дълбок съд се натрошава 200 грама сирене, добавя се едно разбито яйце, една кофичка кисело мляко и 1 чаена лъжица сол.
Добавя се сместа с шупвалата маята и се разбърква хубаво, за да се смесят добре. Прибавя се брашно постепенно, докато се получи меко тесто, което не залепва.
Оставя се да втаса /да удвои обема си/. Готовото тесто се разделя на 12 топки, от които се оформят сиренките. Могат да бъдат във вид на топки или като възелчета.
В центъра на всяка една сиренка се поставя по лъжичка натрошено сирене, омесено с белтък. Оставят на бухнат добре за около 30 минути.
Отгоре се поставя по парченце масло. Мажат се с жълтък примесен с олио. Пече се на 180 градуса.
Като се зачервят добре и са добре изпечени, се поръсват с настърган кашкавал. Фурната се изключва и се оставят да се разтопи кашкавала.