Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Воденички с гъбено-чеснов сос

Воденички с гъбено-чеснов сос

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Воденички с гъбено-чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Грабвайте един пакет воденички и запретвайте ръкави, защото ви предизвикваме да повторите нашия кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 1 кг
  • лук - 1 бр. кромид
  • гъби - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме воденичките до готовност. В съд в масло задушаваме нарязания лук и нарязаните гъби.

Като омекнат лука и гъбите прибавяме воденичките, след което прибавяме и разтвореното във вода брашно, 2 ч. чаши топла вода и бъркаме около 10 минути.

Добавяме и пресования чесън, малко черен пипер и сол на вкус.

След 5 минутки махаме мезето от котлона.

Воденичките с гъбено-чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: