Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на малки късчета. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва за няколко минути в малко олио. Прибавят се и пилешките късчета.
Трябва месото да е почти сготвено. Добавя се сметаната и след това подправките. Може да се добавят и други подправки по желание.
Маха се от котлона и се прибавя половината от кашкавала, настърган предварително, като се бърка, докато се разтопи кашкавалът.
Корите за лазаня се слагат за няколко минути във вряща вода (бланшират се), за да омекнат.
На дъното на тава се слага олио или зехтин, за да не залепне лазанята.
Слага се един пласт кори, част от соса и след това нарязано на кръгчета топено сирене. Повтаря се процедурата, докато свършат корите. На последния пласт кори не се слага сос.
Пече се около 35 минути на 200 градуса, като 10 минути преди да бъде извадена, лазанята се поръсва с другата част от кашкавала.
Лазанята със сметана и пиле е готова.
Коментари