Начин на приготвяне
Пасираме доматите и ги задушаваме в 1 с.л. до сгъстяване.
Намазваме правоъгълна тавичка със зехтин. Подреждаме един ред кори.
Намазваме с домати, сипваме 1 с.л сметана, поливаме с малко зехтин, подреждаме шунката и поръсваме равномерно с настърган кашкавал.
По този начин подреждаме всички кори, като отгоре остават само кори.
Поливаме с малко зехтин и изсипваме равномерно прясното мляко.
Покриваме с алуминиево фолио и печем приготвената лазаня 20 минути на 200 градуса.
След това махаме фолиото, поръсваме с кашкавал и запичаме още 10 минути.
Сервираме парче лазаня с шунка и сметана с 1 с.л. цедено мляко.