Печена тиква на локумчета

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
474
2
30/01/2017
"Режете, овкусявате и печете. Десертът ще е сервиран до половин час "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 363
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг изчистена
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се нарязва на малки кубчета с големина на локумчета.

Поставят се в подходящ съд за печене, нарязва се на тънки ивици маслото и се поставя върху тиквата.

Поръсва се с захарта/според вкуса, може да се намали или увеличи грамажа/ и се залива с водата.

Поставя се във фурната на 220 градуса и се пече тиквата до извиране на водата и остане на мазнина.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Биляна Владова
Любимото зимно лакомство на всички вкъщи, но аз лично предпочитам да сложа също и мед.
0
0
Ivalina Ivanova
Ivalina Ivanova
22.03.2019 17:43
нещо толкова просто и толкова вкусно , но аз отгоре слагам мед вместо захар . е запичам с маалко захар , ама гледам основно да я подсладе с мед :)
1
0