Суфле с праз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Суфле с праз1 / 2
17/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 1 кг
  • яйца - 3 броя
  • сметана - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл + малко за накисване на хляба
  • бекон - 100 г или шунка
  • хляб - 300 г бял
  • сирене - 50 - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза, нарежете го възможно най-ситно и го бланширайте в кипяща вода. След това го оставете хубаво да се отцеди.

На дъното на намазнена тава подредете накиснатите в прясно мляко филии хляб и полейте с малко разтопено масло. Посолете леко.

Отгоре разстелете праза и ситно нарязания бекон, объркани с подправки.

Полейте с разбитите прясно мляко, яйца и сметана и подправки на вкус.

Поръсете с натрошеното сирена и кашкавал и сложете да се изпече до приятен загар в загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: