Пеперудени бухти със сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
31/01/2017
"Тези пеперудени бухти са толкова вкусни, че буквално отлетяха за секунди "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 266
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 с. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • сода - 1 пълна ч.л.
  • мая - 1/3 на Йоткер
  • сирене - 1 ч. ч. настъргано на ситно
  • брашно - за меко тесто
  • мазнина - растителна за пържене
* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

Пресявам брашното, към което съм добавила сухата мая и солта.

Към киселото мляко прибавям содата. Смесвам ги в купа, заедно с олиото, разбитите яйца и сиренето.

На набрашнена повърхност разточвам меко тестото на кора с дебелина около 1 см. За изненада на детето изрязвам с формичка за сладки.

Изпържвам пеперудените бухти в сгорещената мазнина до приятен златист цвят от двете страни.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
40.50 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар