Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Солено руло»Телешки рула, пълнени с ориз и бекон

Телешки рула, пълнени с ориз и бекон

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешки рула, пълнени с ориз и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-4 порции
"Изискано и стилно - това е нашето предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • телешки бут - 500 г
  • лук - 1 малка глава кромид
  • олио - 3 с.л.
  • бекон - 100 г
  • ориз - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • бульон - 300 мл от кубче пилешки
  • бульон - 1 ч.ч. от кубче телешки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в 1 с.л. олио. След това добавяме ориза и разбъркваме. Когато оризът се задуши, прибавяме пилешкия бульон и покриваме с капак. Оставяме да ври на слаб огън около 20 мин.

След като го свалим от огъня оставяме за 5 минути да изстине без да вдигаме капака. След това го махаме и разбъркваме добре. През това време нарязваме бекона на кубчета и го смесваме с поизстиналия ориз.

Добавяме и яйцето и подправките. Нарязваме телешкия бут на филийки с дебелина от 1 см и ги начукваме. Във всяка филийка слагаме по 1 с.л. от сместа с ориза и бекона и завиваме на руло.

В подходящ съд сгорещяваме останалото олио. Когато това стане изпържваме рулата, които предварително са оваляни в брашно. След като всички рула са изпържени ги поставяме в чиния.

От мазнината оставяме 1/4 и към него добавяме виното и магданоза. Варим, докато сместа остане наполовина. Добавяме рулата, телешкия бульон и варим под капак на слаб огън около 10-12 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: