Телешки Руладини с Бекон

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Телешки Руладини с Бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Защо бекон ли, защото така телешкото остава вкусно и сочно - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • горчица - 1 супена лъжица
  • бекон - 150 г
  • спанак - 200 г пресен
  • доматено пюре - 10 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • сушени домати - 100 г
  • масло - 20 г
  • лук - 1 глава
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки филийки около 1 см и с чук за месо се изтъняват, посоляват се със сол и черен пипер. Намазват се с горчица, но само от едната страна.

Спанакът се попарва във вряла вода и после се отцежда. Върху всяко парче месо се поставя от спанака, от сушените домати и магданоз, нарязан на ситно, слага се и лук /също на ситнен/.

Навиват се на рулца и се увиват в слайс пушен бекон. Връзват се с конец или с клечка за зъби. Пържат се в загрято олио до златисто. Изваждат се на хартия да се отцедят от излишната мазнина.

В същата мазнина се приготвя сос, като се добавя една супена лъжица брашно. После се добавя разредено с малко вода доматено пюре. Слага се сол и черен пипер на вкус и се бърка до сгъстяване.

След като сосът е готов, руладините се слагат в него за да се овкусят добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: