Начин на приготвяне
Отделете месото внимателно от костите, направете джобче и ги натрийте със сол.
Нарежете магданоза на ситно и го разделете на две. Запържете лука с малко масло, прибавете ситно нарязаните гъби и оставете на огъня около 5 минути.
Свалете от котлона и сипете галетата, яйцата и половината магданоз. Разбъркайте всичко много добре и поръсете с черен пипер и сол на вкус.
С получената смес напълнете телешките гърди и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна в намаслена тава.
Налейте млякото и виното и оставете да се изпече добре месото и да получи хрупкава коричка. Извадете го от тавата.
Към отделения сос прибавете доматения сос, останалите масло и магданоз и отново върнете във фурната за около 5-10 минути. Нарежете месото на парчета с дебелина около 1.5 см и го върнете в соса.
Доматен сос: Запържете доматеното пюре в брашното, разредете с 3 с.л. вода, посолете и поръсете с пипера.