Начин на приготвяне
Хубаво е бананите да са презрели, за да се пасират по-лесно. В купа разбивате с миксер яйцата със захарта, добавяте разтопеното краве масло, прясното мляко и пюрираните банани, ванилията и накрая пакетчето пудинг (суха смес), бакпулвера и брашното.
Разбърквате всичко до хомогенна смес. Готовата смес се изсипва в тортена форма предварително намаслена и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверявате с клечка.
За сиропа: Захарта се карамелизира в тигана, след което се добавя горещата вода. Смета се кипва няколко минути, за да се разтопи карамела, добавя се и есенцията.
За крема: се разбъркват заквасената сметана и течния шоколад до хомогенна смес и кремът е готов!
Готовия изпечен блат след като изстине, се реже хоризонтално един или два пъти, за да станат два или три блата . В тортена чиния се слага първият блат и се сиропира със сиропа, отгоре се маже с крема и така се редува. Накрая се завършва с крем.
За украса тортата се поръсва с кокосови стърготини. Тортата трябва да престои в хладилник една нощ.