Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки бъбреци със сос с чесън

Телешки бъбреци със сос с чесън

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Телешки бъбреци със сос с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Тичайте за бъбреци, че я вижте каква рецепта сме ви приготвили"

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • брашно
  • чесън - скилидки
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре очистените и измити телешки бъбреци се нарязват на тънки филийки. Поръсват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят 1-2 часа.

В съд със сгорещена мазнина се запържват бъбреците, предварително оваляни в брашно.

Когато се зачервят и от двете страни, се изваждат, а в същата мазнина се запържват няколко скилидки чесън и 1 с.л. брашно.

Прибавя се 1 с.л. оцет, сол, малко вода и се бърка докато леко се сгъсти. С този сос се заливат бъбреците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: