Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Парфе от кисело мляко с праскови

Парфе от кисело мляко с праскови

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Парфе от кисело мляко с праскови
Снимка: Станислава Армянова
6 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Големи почитатели сме на парфетата, особено когато се приготвят толкова лесно"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - на вкус
  • компот от праскови - 1 бр.
  • желатин - 2 с.л.
  • орехи - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се изцежда в марля едно денонощие. Желатинът се смесва със 150 мл вода за около 15 минути, за да набъбне.

Компотът се прецежда, а плодовете се нарязват и към тях се прибавят нарязаните орехи и изцеденото мляко.

В затопления сок от компота се прибавя желатинът и след като поизстине, се прибавя към сместа.

Разбърква се добре и се изсипва в тортена, кейкова или друга подходяща форма, след което се оставя в хладилник, за да се желира парфето. След като се обърне се украсява с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
Поправка: желатинът се разтваря в 50 мл вода. :)
02.06.2017 22:05
5
2