Изварени сладки със стафиди

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
01/02/2017
"Не само сладки, но и с глазура - диетата ви няма никакъв шанс срещу тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто с яйцето, изварата, прясното мляко, олиото, ванилията, бакпулвера и брашното.

Стафидите накисваме в гореща вода за 1 час. Разточваме на правоъгълник от тестото и поръсваме с канелата и стафидите.

Навиваме на руло и нарязваме на охлювчета с дебелина около 1 см - 1 и 1/2 см. Печем охлювчетата в намаслена тава на умерена фурна.

За глазурата: В сока от 1 лимон се прибавя пудрата захар до получаване на гъста каша.

Готовите охлювчета, още горещи, се намазват с глазурата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар