Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Изварени сладки със стафиди

Изварени сладки със стафиди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Изварени сладки със стафиди2 / 2
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Не само сладки, но и с глазура - диетата ви няма никакъв шанс срещу тях"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • извара - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • За пълнежа
  • канела - 1 пак.
  • стафиди - 100 г
  • За глазурата
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • пудра захар - 150 - 180 г
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто с яйцето, изварата, прясното мляко, олиото, ванилията, бакпулвера и брашното.

Стафидите накисваме в гореща вода за 1 час. Разточваме на правоъгълник от тестото и поръсваме с канелата и стафидите.

Навиваме на руло и нарязваме на охлювчета с дебелина около 1 см - 1 и 1/2 см. Печем охлювчетата в намаслена тава на умерена фурна.

За глазурата: В сока от 1 лимон се прибавя пудрата захар до получаване на гъста каша.

Готовите охлювчета, още горещи, се намазват с глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: