Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Рибен хайвер с грис

Рибен хайвер с грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Рибен хайвер с грис2 / 2
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • сардини - 150 г от консерва
  • грис - 80 - 100 г
  • доматено пюре - 1/2 с.л.
  • маслини - 2 броя, големи без костилки
  • мазнина - 2 к.ч. зехтин или олио
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • карамфил - 1 - 2 счукани зърна
  • магданоз - 2 стръкчета накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте вода в съд на котлона и на тънка струя сипете гриса. Бъркайте, докато се сгъсти и добавете доматеното пюре. Оставете да се охлади.

Раздробете рибата и я сипете при охладения грис заедно с нарязаните маслини. Пасирайте сместа и постепенно долейте зехтина или олиото заедно с мазнината от рибената консерва.

Добавете подправките, магданоза и прясно изцеден лимонов сок към разбития хайвер. Пасирайте за кратко и поднесете в чинийки или върху препечени филийки или сухари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: