Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с червен боб, кайма и сос

Пълнени чушки с червен боб, кайма и сос

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Пълнени чушки с червен боб, кайма и сос
Снимка: Emilia Krumova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
°4
"Тези пълнени чушки ще ви вземат акъла и ще ви накарат, не само пръстите, ами и чинията да оближете"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. червени
  • кайма - 500 г
  • боб - 400 г червен, салатен от консерва
  • лук - 3 бр. Кромид
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • сол
  • за соса
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете чушките от семето, без да изхвърляте капачетата. В дълбок тиган загрейте олиото, сипете нарязания лук, пържете 2 - 3 минути. След това добавете настърганите моркови и след още 3 минути добавете и каймата.

Когато тя омекне и промени цвета си, добавете доматеното пюре и накрая пипера, кърито и солта. Когато всичко е смесено и готово, прибавете и червения боб, защото той е от консерва и е добре сварен.

Тогава вече вашата плънка е готова.

Взимате чушките и ги пълните с тази плънка. Всяка пълна чушка затваряте с отрязаното капаче, като леко го пъхате вътре в чушката, така че тя да се затвори.

Пълните чушки ги поставяте в предварително намазана с олио тава, в която ще ги печете. Наливате топла вода две чаши и поставяте във фурната на 200 градуса и печете до готовност - около 40 минути.

През това време си приготвяте соса.

Разбивате жълтъците с киселото мляко, добавяте брашното, с 3- 4 с.л. вода от чушките и поставяте на котлона с непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, го махате от котлона.

Сервирате чушките поляти със топлия сос.

Добър Апетит

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: