Начин на приготвяне
Първо почистете чушките от семето, без да изхвърляте капачетата. В дълбок тиган загрейте олиото, сипете нарязания лук, пържете 2 - 3 минути. След това добавете настърганите моркови и след още 3 минути добавете и каймата.
Когато тя омекне и промени цвета си, добавете доматеното пюре и накрая пипера, кърито и солта. Когато всичко е смесено и готово, прибавете и червения боб, защото той е от консерва и е добре сварен.
Тогава вече вашата плънка е готова.
Взимате чушките и ги пълните с тази плънка. Всяка пълна чушка затваряте с отрязаното капаче, като леко го пъхате вътре в чушката, така че тя да се затвори.
Пълните чушки ги поставяте в предварително намазана с олио тава, в която ще ги печете. Наливате топла вода две чаши и поставяте във фурната на 200 градуса и печете до готовност - около 40 минути.
През това време си приготвяте соса.
Разбивате жълтъците с киселото мляко, добавяте брашното, с 3- 4 с.л. вода от чушките и поставяте на котлона с непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, го махате от котлона.
Сервирате чушките поляти със топлия сос.
Добър Апетит