Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с кайма, фиде и сметанов сос

Пълнени чушки с кайма, фиде и сметанов сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пълнени чушки с кайма, фиде и сметанов сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чушките са супер, а сосът е номер 1"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • свинска кайма - 400 г
  • фиде - 1 топка (яйчено)
  • ориз - 1 к.ч
  • лук - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • продукти за соса
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете семената от чушките и ги подредете в тавичка. Нарежете лука и го сложете да се задушава, след което добавете каймата и веднага сипете малко вода - колкото да се раздроби и да стане на трохи.

Поръсете с червения, черния пипер и чубрицата, добавете измития ориз и разбъркайте, оставете да клокне така, след което сипете и доматения сок.

Ако е нужно може да добавите още мъничко вода, но оризът трябва да е наполовина сварен, когато пълните чушките. Когато оризът е полусварен стиснете с ръка кълбото от фиде да се натроши и така варете, като разбърквате за 2-3 минути.

Поръсвате със ситно нарязан магданоз и пълните чушките, сипвате една чаша вода и печете до запичане на чушките. Соса приготвяте като разбивате яйцата с киселото мляко, готварската сметана и брашното.

Слагате на котлон за много кратко, като бъркате постоянно и добавяте лъжица по лъжица от соса, който е в тавата, след което изсипвате цялото количество при чушките.

Пълнените чушки с кайма, фиде и сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: