Начин на приготвяне
Почистете семената от чушките и ги подредете в тавичка. Нарежете лука и го сложете да се задушава, след което добавете каймата и веднага сипете малко вода - колкото да се раздроби и да стане на трохи.
Поръсете с червения, черния пипер и чубрицата, добавете измития ориз и разбъркайте, оставете да клокне така, след което сипете и доматения сок.
Ако е нужно може да добавите още мъничко вода, но оризът трябва да е наполовина сварен, когато пълните чушките. Когато оризът е полусварен стиснете с ръка кълбото от фиде да се натроши и така варете, като разбърквате за 2-3 минути.
Поръсвате със ситно нарязан магданоз и пълните чушките, сипвате една чаша вода и печете до запичане на чушките. Соса приготвяте като разбивате яйцата с киселото мляко, готварската сметана и брашното.
Слагате на котлон за много кратко, като бъркате постоянно и добавяте лъжица по лъжица от соса, който е в тавата, след което изсипвате цялото количество при чушките.
Пълнените чушки с кайма, фиде и сметанов сос са готови.