Зелеви сармички с кайма

DayaDayaНовак24411
02/02/2017
"От всички рецепти за зелеви сарми избрахме точно тази, защото е страхотна "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 806
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгорещено олио до омекване. След това се добавя оризът и се запържва за около 5 мин. Прибавя се червения пипер и се налива 1 чаша вода. Докато оризът се задушава, се прибавя и солта.

Прибавят се ситно нарязаният магданоз и чубрицата. След като водата е почти извряла, се прибавя и каймата. Запържва се, докато не стане на трохи.

Листата се разтварят едно по едно и в сърцевината се слага по 1 или 2 лъжици от вече приготвената смес. След което се завиват на сарми. Готовите сарми се нареждат в дълбока тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие.

Върху тях се слага една чиния, която да ги притиска. Вари се на среден огън, докато се свари оризът, около 25/30 мин.

Могат да се сервират с кисело мляко.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар