Начин на приготвяне
Работи се с миксер.
Фурна - 200 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Белтъците преседяват в хладилник 2 дни. Поставят се в купата на миксера или ръчен такъв и на умерена скорост се разпенват. Прибавя се половината от захарта.
Разбиват се на висока скорост до меки върхове. Пред цедка се добавя какаото и разбиване продължава, докато се получи хомогенна смес.
Добавя се и останалата захар. Разбиването продължава, докато се образуват хубави върхове, но не и много стегнати. Сместа се поставя в шприц и се шприцоват целувки върху хартията в тавата.
Потупва се тавата, за да излезе въздухът, и се поставят на 200 градуса във фурната, която веднага се изключва. Така целувките се оставят за цяла нощ и на сутринта са напълно готови.
Сметаната се загрява на умерен огън. Добавят се и парчетата шоколад и се разбърква до еднородност на шоколада. Охлажда се.
Половината от готовите целувки се потопява основата им в разтопен шоколад. Оставят се да изсъхнат. Отгоре се шприцоват леки линии от останалия шоколад.
Шоколадово-сметановите целувки са готови.
Забележка: Работих с две купи. Част от белтъчната смес отделих и я оставих бяла, а в другата част добавих какаото.
Опитай и другите ни рецепти за целувки като тези веган целувки или тези рецепта за винаги сполучливи целувки.