Торта с бананов крем и шоколадова глазура

02/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Не се нуждаете от повод, за да приготвите торта, а само от вдъхновение и рецепти като тази "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 514
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си приготвяме крема, като обелваме бананите и ги нарязваме на колелца. Настъргваме кората на един лимон.

Изсипваме млякото в тенджера, като не трябва да е много силен котлона, за да не кипне, добавяме захарта и бъркаме, докато се разтвори. Добавяме кората на лимона и разбъркваме.

Разбиваме яйцата и заедно с бананите ги добавяме към млякото. Кремът трябва да го направим на водна баня, затова слагаме този съд, в който е сместа, в по- голям съд. Бъркаме до сгъстяване.

Не е необходимо да сиропираме блатовете, но вие ако искате, го направете.

Хубаво е да ползваме съд с махащо се дъно, за да може, когато изсипваме крема и след това шоколада, да не се разтекат.

Слагаме първия блат и изсипваме от банановият крем. Нареждаме банани и слагаме средния блат, отново сипваме бананов крем и нареждаме банани.

След като сложим най-горния блат, оставяме тортата да стегне, (може и в хладилник), докато разтопим шоколада.

Шоколадът се разтапя по инструкции на производителя, но в повечето случай е на водна баня.

След като сме разтопили шоколада, го изсипваме върху тортата, оставяме да стегне.

След това декорираме с кора на ябълка, като с картофобелачка белим кората на ябълката и след това навиваме в кръг.

Ягодите ги измиваме и ги поставяме върху тортата. Могат да се декорират с малко шоколад.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар