gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сметаново пиле с топено сирене

Сметаново пиле с топено сирене

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289292991k1
Сметаново пиле с топено сирене1 / 2
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не се заричайте, че сте на диета. Ще си сипете допълнително, от опит го знаем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се овкусява с черен пипер и чесън и се запържва до златисто в сгорещено олио, като често се обръща.

Слага се виното, изчаква се да поизври и се добавят захарта, мащерката и босилекът.

Кремсупата се разтваря с вода и сметаната.

В йенска тенджера се поставят сосът от кремсупата, месото и нарязаното топено сирене.

Пече се на 200 градуса до зачервяване на месото и сгъстяване на соса.

Сметановото пиле с топено сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: